واردات خودرو

5/5

فهرست مطالب

ما در این محتوا می خواهیم در خصوص واردات خودرو صحبت کنیم. کشور ما مانند هر کشور دیگری نیازمند واردات اتومبیل و قطعه های مربوط به آن ها می باشد. بنابراین نیاز است در این زمینه یک سری قوانین و دستورالعمل ها وجود داشته باشد. این قوانین از سوی شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی مشخص شده و تایید می شوند. در پایان نیز دولت یا همان قوه ی مجریه لازم است در صدد اجرایی کردن این قوانین گام بردارد. ما در طول این محتوا سعی میکنیم آخرین اخبار و گزارش های مربوط به وضعیت واردات انواع خودرو را بیان کنیم. بنابراین با ما همراه باشید.

واردات خودرو

قوانین مربوط به واردات خودرو در بودجه ی سال جدید

در اسفند سال گذشته مصوبه ای که از سوی مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان ارسال شده بود مورد بررسی اعضای این شورا قرار گرفت. در بیست و چهارم اسفند امسال مصوبه ی مربوط به واردات انواع خودروهای خارجی تحت عنوان یک لایحه وارد شورای نگهبان شد. این مصوبه به دلیل ابهامات زیاد در متن آن مجددا به مجلس شورای اسلامی بازگردانده شد. یک روز بعد از این واقعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیست و پنجم اسفند ماه با اصلاح آن مجددا اقدام به ارسال آن نمودند. بنابراین این لایحه مجددا وارد شورای نگهبان شد. در ادامه آخرین اصلاحات مربوط به طرح واردات اتومبیل را به اختصار شرح خواهیم داد.

  • واردات هر نوع خودرو می بایست به شرط عدم آسیب به تولید داخلی و همچنین بازار ارز انجام گیرد. تشخیص این امر بر عهده ی دولت می باشد.
  • حداکثر قیمت خودروهای وارداتی می بایست حداکثر بیست و پنج هزار یورو باشد.
  • حجم موتور خودروهای وارداتی می بایست حداقل دو هزار پانصد سی سی باشد.
  • قوانین و ضوابط مربوط به واردات خودرو و تامین ارز آن می بایست توسط دولت مشخص شود.
  • تمام درآمدهای به دست آمده از واردات اتومبیل می بایست به حساب خزانه داری کل کشور واریز گردد.
  • واردات هرگونه خودرو می بایست توسط بخش خصوصی ( به صورت حقیقی یا حقوقی ) انجام گیرد.
  • وزارت اقتصاد و دارایی وظیفه دارد گزارش های مربوط به واردات اتومبیل را به کمیسیون های ذیربط در مجلس شورای اسلامی ارائه دهد. این گزارش ها می بایست هر سه ماه یکبار ارائه شوند.
  • پنج درصد از منابع به دست آمده از واردات انواع خودروهای مورد نیاز می بایست به حساب نهادهای ذکر شده در زیر واریز شود.
  1. کمیته ی امداد امام خمینی با اختصاص هفتاد درصد از این میزان
  2. سازمان بهزیستی کشور با اختصاص سی درصد از این میزان

واردات خودرو

واردات خودرو و انواع آن

ما در بالا توضیح دادیم که مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در خصوص واردات خودرو قوانین مربوطه را مشخص می کنند. طبق لایحه ای که در بالا آن را به تفصیل ارائه کردیم. مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به واردکنندگان خودرو این اجازه را می دهد تا با رعیت کردن مفاد ذکر شده در مصوبه ی مذکور خودروهای مورد نظر زیر را وارد کنند. در واقع این مصوبه مشخص می کند چه نوع اتومبیل هایی می بایست وارد کشور شوند. این خودروها عبارتند از

  • یک هزار دستگاه انواع واگن و واگن های یخچال دارد
  • ده هزار دستگاه اتوبوس شهری و بین شهری
  • ده هزار دستگاه کامیون، کشنده، تریلی و تریلی های یخچال دار
  • پنج هزار دستگاه انواع ماشین آلات مورد نیاز معادن و راهسازی ( این ماشین آلات می توانند نو یا پنج سال ساخت باشند)
  • بیست هزار دستگاه خودرو هیبریدی و برقی
  • پنجاه هزار دستگاه خودرو سواری

واردات خودرو

واردات خودرو و خدمات پس از فروش آن

واردات خودرو فقط مربوط به نوع خودرو وارد شده و تامین ارز و مخارج آن نیست. بلکه وارد کنندگان می بایست در خصوص خدمات پس از فروش محصولات وارداتی خود مسئولیت داشته باشند. در مصوبه ای که در بالا آن را توضیح دادیم قانون گذار به این نکته توجه نموده است. در کشور ما طبق گزارش های ارائه شده از سوی وزارت صنعت و معدن سالانه نیاز به یک و نیم میلیون دستگاه خودرو وجود دارد. این در حالی است که میزان واردات اتومبیل حدود یک میلیون دستگاه در سال است. بنابراین این شکاف تاکنون توسط خودروساز داخلی نتوانسته پر شود. به همین دلیل در سال آینده واردات هر نوع خودرو با آزادی بیشتری اجرا خواهد شد. طبق این قانون واردکنندگان خودرو می بایست خدمات پس از فروش مناسبی نیز به کاربران خودروهای وارداتی خود ارائه دهند.

واردات خودرو

ممنوعیت واردات خودرو تا پایان خرداد 1401

همانطور که در بالا توضیح دادیم قانون گذار اجازه ی واردات خودرو به تعداد هفتاد هزار دستگاه را برای وارد کننده دریافت کرده است. از این هفتاد هزار دستگاه 50 هزار شامل خودروهای بنزینی می شود و مابقی را خودروهای دیگر مانند خودروهای هیبریدی و برقی شامل خواهند شد. قانون منع واردات خودرو در سال 1397 با تصمیم سران سه قوه انجام شد. مهلت اتمام این قرارداد تا پایان خرداد ماه 1401 می باشد. بنابراین در پایان خرداد ماه 1401 خودروهایی با ویژگی های ذکر شده در بالا می توانند وارد بازار کشور شده و نیاز بازار را رفع کنند.

واردات خودرو

وارد کردن خودرو برای رفع نیاز کشور

واردات خودرو یکی از نیازهای امروزه کشور محسوب می شود. وقتی ما صحبت از واردات اتومبیل می کنیم. نباید فقط به خودروهای سواری و لوکس توجه داشته باشیم. بخشی از واردات اتومبیل در کشور شامل واردات این نوع از خودروهای می شوند. اما برخی دیگر از خودروهای وارد شده را خودروهای صنعتی در بر می گیرند. به طور مثال خودروهای مربوط به معدن کاوی و خودروهای مربوط به راهسازی از جمله ی این خودروهای وارداتی هستند. بنابراین واردات خودرو می تواند نقش مثبت بر اقتصاد کشور نیز داشته باشد.

اما آن چه به طور خاص از واردات انواع خودرو مد نظر می باشد. وارد کردن انواع خودروهای سواری می باشد. همانطور که در بالا توضیح دادیم برخی از این خودروهای سواری شامل خودروهای هیبریدی و برقی هستند. بنابراین وارد کردن خودروهای هیبریدی نیز می تواند در پاکیزه ماندن هوا و حفظ محیط زیست کمک شایانی نماید. این خودروها از سوخت های فسیلی استفاده نمی کنند. به همین دلیل برای هوای آلوده ی کلان شهرهای ما می توانند یک مسکن قوی محسوب شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *