رنگ آمیزی بدنه خودرو

5/5

فهرست مطالب

رنگ آمیزی بدنه خودرو

در این محتوا ما قصد داریم در مورد بدنه خودرو و چگونگی رنگ آمیزی بدنه خودرو مطالبی را ارائه دهیم. یکی از مهمترین قسمت های هر اتومبیل و خودرو بدنه ی آن می باشد. بدنه خودرو آن چیزی است که ما از هر اتومبیل مشاهده می کنیم. ظاهر اتومبیل و بدنه خودرو اهمیت زیادی دارد، آنچه در مورد بدنه ی خودرو اهمیت دارد؛ رنگ بدنه ی آن می باشد. رنگ بدنه اتومبیل گاهی اوقات نیاز به ترمیم و اصلاح خواهد داشت. شما به عنوان مالک خودرو بهتر است بدانید چگونه و چطور رنگ بدنه ی اتومبیل خود را ترمیم و در نهایت ریکاوری نمایید. رنگ کردن بدنه ی هر خودرو نیازمند طی کردن یک مسیر و فرایند است. در نهایت پس از طی مسیری مشخص، بدنه ی خودرو به رنگ دلخواه و مد نظر مشاهده می شود. ما در این محتوا در ارتباط با رنگ آمیزی بدنه خودرو صحبت خواهیم کرد. همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم رنگ بدنه خودرو که در نهایت ما مشاهده می کنیم می بایست مراحل مختلف و متعددی را طی کند تا مناسب گردد. به طور کلی باید بگوییم رنگ آمیزی بدنه خودرو دارای ده مرحله ی متفاوت می باشد. این مراحل می بایست به ترتیب آن چه بعدا ذکر می کنیم، پشت سر هم انجام شوند تا در نهایت رنگ بدنه ی اتومبیل آماده شود. این ده مرحله شامل چربی زدایی، آستر کردن، سیلر کاری، قیر پاشی، آماده سازی و پد کاری، پاشیدن آستر، آماده سازی نهایی برای رنگ آمیزی، پاشیدن رنگ بدنه ی خودرو، پولیش کاری و تعمیرات مورد نیاز و ورود خودرو به سالن مونتاژ می باشند. در ادامه ی محتوا قصد داریم هر کدام از این مراحل را به اختصار برای شما توضیح داده و تشریح کنیم. بنابراین تا پایان محتوا ما را همراهی کنید.

بدنه خودرو

مراحل اولیه رنگ بدنه خودرو

همانطور که در بالا اشاره کردیم سه مرحله ی اول رنگ کردن بدنه خودرو شامل چربی زدایی یا مرحله ی فسفاته و آستر کردن یا ED و سیلر کاری می باشند. در مرحله ی اول رنگ کردن بدنه خودرو، ضرورت دارد انواع آلودگی هایی که بر روی ورق های فلزی بدنه ی اتومبیل وجود دارند به طور کامل پاک شوند. این آلودگی ها شامل انواع چربی ها و روغن ها و مواردی از این دست می باشند. پاک کردن این آلودگی ها موجب می شود رنگ آمیزی بدنه ی اتومبیل با کیفیت بالاتری انجام بگیرد. به همین دلیل برای رفع چنین آلودگی هایی لازم است بدنه ی خودرو به وسیله ی مواد فسفاته پاک شود. البته در این مرحله، بدنه ی اتومبیل را در یک استخر حاوی مواد فسفاته به طور کامل غوطه ور می کنند. البته می توان این مرحله را به صورت دوش بر روی بدنه ی اتومبیل یا این که از طریق پاشمان انجام داد. پس از این که بدنه ی اتومبیل به طور کامل به وسیله ی مواد فسفاته پوشانده شد، آن را توسط آب نرم به طور کامل شست و شو می دهند. پس از شست و شو به وسیله ی آب، مدت زمانی کوتاه لازم است تا بدنه خودرو به طور کامل خشک شود. در مرحله ی دوم، بدنه ی خودرو می بایست به کمک جریان الکتریسیته در مقابل پوسیدگی که در طولانی مدت انجام می گیرد، مقاوم گردد. بعد از این که مرحله ی آستر کردن انجام شد، مجددا بدنه خودرو به وسیله ی آب نرم، شست و شو داده می شود و پس از خشک شدن، برای مرحله ی سوم آماده می گردد. در مرحله ی سوم، به کمک سیلر، درزهای مختلف را در بدنه ی اتومبیل پر می کنند. مرحله ی سیلر کاری برای جلوگیری از ورود گرد و خاک و هر نوع آلودگی این چنینی به داخل اتاقک خودرو می باشد.

بدنه خودرو

مراحل میانی رنگ آمیزی بدنه خودرو

در مرحله ی چهارم رنگ آمیزی، اقدام به قیر پاشی می کنند. هدف این مرحله، عایق کردن قسمت های مختلف اتومبیل در مقابل پوسیدگی در دراز مدت می باشد. در رنگ آمیزی بدنه ی اتومبیل، سعی بر این است مراحل سوم و چهارم متوالی انجام گیرد. زیرا پس از انجام این مراحل، بدنه ی اتومبیل نیاز به پخته شدن دارد. در مرحله ی پنجم، بدنه خودرو به طور کامل سمباده کاری شده و پد گذاری می گردد. در مرحله ی ششم، بدنه خودرو می بایست آستر کاری شود. در این مرحله، بدنه ی اتومبیل لازم است ابتدا پاکیزه و بادگیری شود. این مرحله می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک انجام بگیرد. پس از آستر کاری، بدنه ی اتومبیل مجددا می بایست وارد کوره شده تا پخته شود. پس از طی مرحله ی کوره کردن بدنه خودرو، در مرحله ی هفتم، بدنه ی اتومبیل نیاز به سمباده زنی حداکثری دارد. این مرحله برای صاف و پاک کردن کامل بدنه ی اتومبیل است. این سمباده زنی باعث می شود در نهایت رنگ، با کیفیتی بر روی بدنه ی اتومبیل داشته باشید. در پایان مرحله ی هفتم، بدنه ی اتومبیل نیاز به شست و شو و خشک شدن دارد.

بدنه خودرو

مراحل نهایی رنگ آمیزی خودرو

در مرحله ی هشتم رنگ آمیزی، ابتدا بدنه ی اتومبیل مجددا پاک می شود. پس از پاکیزگی، رنگ را به صورت دو لایه یا سه لایه بر روی بدنه ی خودرو پاشمان می کنند. پس از این که پاشیدن رنگ به طور کامل انجام گرفت، بدنه ی اتومبیل را وارد کوره می کنند تا رنگ مورد نظر پخته شود. در مرحله ی نهم، بدنه ی اتومبیل می بایست به طور کامل پولیش کاری شود. در واقع اگر عیوبی ناخواسته در بدنه ی اتومبیل به وجود آمده است، می بایست در این مرحله به کمک سمباده زنی و سپس پولیش کاری به طور کامل برطرف گردد. در مرحله ی نهم از رنگ آمیزی، اگر بدنه ی اتومبیل به تعمیر بیشتری نیاز داشته باشد، می بایست وارد مرحله ی لکه گیری و تعمیرات شود تا در نهایت مشکل برطرف شود. در مرحله ی دهم که آخرین مرحله در رنگ آمیزی بدنه ی اتومبیل است؛ بدنه ی اتومبیل توسط واحد کیفیت، با دقت بالا کنترل می شود. تایید واحد کیفیت در پایان هر کدام از مراحلی که در بالا توضیح داده شد وجود دارد. پس از تایید واحد کیفیت، بدنه ی رنگ آمیزی شده ی خودرو وارد سالن مونتاژ خواهد شد. برای این که رنگ آمیزی بدنه خودرو با کیفیت بالا انجام گیرد؛ نیاز است مراحل گفته شده در بالا با دقت انجام شوند.

بدنه خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *