اصول نگهداری و مراقبت از خودرو
مقدمه
در این محتوا ما قصد داریم در مورد نحوه ی مراقبت خودرو صحبت کنیم. اتومبیل یکی از وسایلی است که به دلیل استفاده ی مداوم و دائم از آن نیازمند مراقبت و نگهداری می باشد. از طرفی مراقبت خودرو مثل مراقبت از یک وسیله ی ساده نیست. همه ی ما میدانیم که اتومبیل یک سیستم پیچیده دارد. بنابراین برای نگهداری از این سیستم پیچیده می بایست تخصص کافی را داشته باشیم. کاملا طبیعی است که همه ی کسانی که خودرو دارند نمی توانند یک متخصص اتومبیل باشند یا حرفه ی مربوط به مراقبت از خودرو را آموزش دیده و حرفه ای شوند. به همین دلیل افراد ماهری در این زمینه وجود دارند که کاملا متخصص و حرفه ای در زمینه ی مراقبت خودرو می باشند. بنابراین ضرورت دارد هر از گاهی به صورت دوره های متوالی و منظم اتومبیل خود را به یکی از این افراد نشان دهید تا عیوب پیش آمده را شناسایی کرده و برطرف نماید. با ما همراه باشد تا یک سری نکات مهم در ارتباط با نگهداری و مراقبت از خودرو را در اختیار شما قرار دهیم.
اصول نگهداری و مراقبت خودرو
به طور کلی باید بگوییم اصول نگهداری و مراقبت خودرو را می توان در چند دسته ی کلی تقسیم نمود. ما به طور کلی به سه اصل مهم در نگهداری از خودرو اشاره خواهیم کرد. اصل اول، همیشه به مایعات خودرو و فیلتر های موجود در اتومبیل خود توجه داشته باشید. اصل دوم، همیشه مراقب تسمه ها، شلنگ ها و ترمزهای اتومبیل خود باشید. اصل سوم، برق خودرو نیاز به مراقبت دارد. برای نگهداری و مراقبت از خودرو باید به این سه اصل توجه داشته باشید. هر کدام از این اصول ذکر شده خود دارای یک سری شاخه های فرعی می باشند که در ادامه سعی می کنیم به طور مختصر به توضیح و تشریح مهمترین آن ها بپردازیم. در ادامه ی محتوا به توضیح در خصوص اصل اول خواهیم پرداخت.
مراقبت از مایعات و فیلترهای خودرو
به طور متوالی برای مراقبت خودرو شما می بایست مایعات خودرو را چک کنید. این مایعات شامل روغن ترمز، روغن هیدرولیک فرمان، روغن موتور، روغن جعبه دنده، آب رادیاتور و آب شیشه شور و غیره می باشند. برای این که ماشین شما عملکرد مناسب و خوبی داشته باشد تمام مایعات ذکر شده می بایست نرمال و تنظیم شده باشند. تمام مایعات بیان شده دارای یک مخزن بوده و روی خود دو عدد دارد. این اعداد نشان دهنده ی پر و خالی بودن مخزن هستند. بنابراین کافی است فقط بدانید کدام عدد نشانه ی پر بودن و خالی بودن مخزن است. بعد از این که متوجه خالی بودن مخزن شدید می بایست به یک کلینیک تخصصی مراجعه کرده تا مایعات مورد نظر را برای شما تعویض کند یا این که به حجم مخزن بیافزاید. برای پر کردن مخازن اتومبیل خود همیشه سعی کنید از مرغوب ترین و با کیفیت ترین مایعات ذکر شده استفاده کنید. کیفیت بالای مایعات استفاده شده یعنی مراقبت خودرو به خوبی انجام می گیرد. تعویض موارد ذکر شده در بالا، هر یک دارای اصول خاصی است. به طور مثال برای تعویض روغن موتور بعد از هر پنج هزار کیلومتر باید اقدام کرد. روغن موتور باید به طور کامل تخلیه شده و روغن جدید جایگزین آن گردد. فیلتر هوای موجود در خودرو را می بایست سالی یک مرتبه عوض کرد. در حالی که فیلتر بنزین را پس از طی 60 هزار کیلومتر باید تعویض نمود. مهمترین مایع موجود در هر خودرو، بنزین است. سعی کنید از بنزین هایی با عدد اکتان بالا استفاده کنید. آب رادیاتور را سالی یک بار عوض کنید. بهتر است خود رادیاتور را هم به طور دوره ای تمیز کنید.
مراقبت از تسمه ها، ترمزها و شیلنگ های خودرو
مراقبت از تسمه ها، ترمز ها و شیلنگ های خودرو منجر به مراقبت خودرو به صورت کلی می شود. لنت های ترمز می بایست پس از طی تقریبا سی هزار کیلومتر حتما تعویض شوند. ترمز ها یکی از مهمترین و حساس ترین قسمت های خودرو می باشند به همین دلیل نیازمند توجه شایانی نیز می باشند. هنگام تعویض تسمه های خودرو باید دقت داشت که تسمه در جای صحیح قرار بگیرد. تعویض تسمه ها را بهتر است به متخصص این کار بسپارید. شیلنگ های خودرو مسئول جابجایی بخار ها و مایعات خودرو می باشند بنابراین سلامت آن ها اهمیت زیادی دارد. با بالا زدن کاپوت اتومبیل، خیلی راحت می توانید شلنگ ها را مشاهده کرده و متوجه آسیب های وارده به آن ها شوید. نکته ای که حین نصب شلنگ ها باید به آن توجه کرد این است که قطر و طول آن مناسب مکان نصب باشد.
مراقبت خودرو با نگهداری سیستم برق آن
سیستم برق خودرو شامل لامپ ها، باتری، دیاگ کردن، شمع ها و فیوزها می باشد. قطب های باتری را بهتر است حداقل سالی یک مرتبه جرم گیری و رسوب زدایی کنید. جرم گیری قطب ها موجب می شود جریان برق بهتر منتقل شود. یکی از محلول های ساده ای که موجب رسوب زدایی از باتری خواهد شد، محلول آب و جوش شیرین است. توجه داشته باشید که برای جدا کردن باتری ابتدا سر منفی را آزاد کنید. اما برای نصب باتری ابتدا سر مثبت را نصب کنید. برای تعویض لامپ های خودرو نیز به موقع عمل کنید. لامپ های خودرو باید پر نور و شفاف باشند. مراقبت خودرو شامل تعویض به موقع فیوزها نیز می شود. هر اتومبیل دارای دو جعبه فیوز می باشد. نکته ای که در تعویض فیوزها باید به آن توجه داشت آمپر فیوز سوخته و فیوز جدید است که این دو باید یک آمپر یکسان داشته باشند. شمع های خودرو زیر کویل قرار دارند. بعد از طی کردن پنجاه هزار کیلومتر با خودرو بهتر است شمع ها را تعویض کنید. نصب شمع را ابتدا به کمک دست و سپس با کمک آچار مخصوص این کار که آچار شمع نام دارد انجام می دهند. هنگامی که چراغ چک موتور اتومبیل روشن می شود، برای بررسی مشکل نیاز به دیاگ کردن خودرو پیدا می کنید. دیاگ کد خطا را به شما نشان می دهد تا بتوانید برای رفع آن اقدام کنید.
مراقبت خودرو با توجه به قسمت های بیرونی آن
برای مراقبت خودرو باید به قسمت های بیرونی خودرو نیز توجه داشته باشید. به طور مثال سلامت لاستیک های خودرو مهم است. تیغه های برف پاک کن اتومبیل نیز باید به موقع تعویض شوند. رنگ بدنه خودرو نیز نیاز به مراقبت دارد. به طور کلی مراقبت خودرو دارای یک سری موارد و اصول خاص است که ما به برخی از آن ها در بالا اشاره کردیم.